Tuesday, June 29, 2010

jakarta- bandung I

23 - 27 Jun kita berada di sini!!!


23 Jun - kul 6.30 am, kita dah siap2 nak gerak ke KLIA coz flite kami kul 9.10 am..tadaa ar awal sangat, tapi cuaca sangat sejuk coz masa tu ujan sangat lebat sepanjang pjalanan kita ke KLIA...kul 7 am da sampai, lepak kejap sambil tggu membe ofice sampai..kul 7.30 am baru lah leh check in..kita pergi b3 ye utk trip kali niey..
kul 10.25 am waktu jam sana, flite kami selamat mendarat..kat sana, waktu dia lewat sejam yer..dan sebetulnya flite kami lewat dlm 15 minute..

WELCOME TO JAKARTA, INDONESIA..

x banyak pic yg kita amik kat Jakarta, coz sangat letih dan stil masih agak mamai..huhu..lagi pun pic bnyak kat officer kita..hehe..nanti dah dapat dari dia, baru kita upload yer..:D

setiba di Jakarta Airport, pak supir kami dah sedia menunggu..kami amik package pak supir utk 4 hari..kira nya dlm 2 juta, agak mahal yer coz pak supir amik kami dari Jakarta...

kiraan budget mcm gni yer..
(kiraan utk Avanza)
hari ptama = jakarta - bandung (600 ribu rupiah)
kedua&ketiga = bandung (400 ribu rupiah)
hari keempat& kelima = bandung - Jakarta (600 ribu rupiah) *

hari pertama sampai ke Jakarta, kami cuma pergi ke Mango Dua Mall..mall dia sangat besar, jualan dia punya la banyak..harga kat ctu agak lebih kurang kat Bandung..bayangkan baju kebaya siap kat ctu cuma 100 ribu jer..huh..murah gler, tapi kita tak beli..coz budget kat bandung lagi murah..huhuh..lagi pun memang x budget nak shopping kat ctu..

lunch pun kat ctu jugak, kat Lantai 7..tapi hati2 yer, coz kat food court kat ctu ada jualan daging pig..kami cuma makan nasi ayam penyet jer, dlm 18 ribu termasuk air mineral..sangat pedas + ngan nasi yang sangat panas..memang berasap telinga yer..:p

dlm kul 12.30 kami gerak ke bandung..tapi masih sempat bpusing di bandar Jakarta..p melihat rumah Bapak Presiden..Monas (monumen nasional)..kawasan kompleks kerajaan, pendek kata banyak gak la kawasan yang kita bjalan2..tapi kat ctu sangat memeningkan yer..kesesakan jalan raya dia lagi teruk dari cni..kat cni, cuma waktu tertentu sahaja, tapi kat sana hampir sepanjang waktu.. tapi, akhirnya kami selamt sampai kat Bandung dlm kul 8.00 mlm..huh..sangat lama dlm kereta yer..sampai sana harus la kami pergi dinner dulu..sangat lapar yer..tapi tak ingat kedai dia..agak esklusif, dan memang chantek..siap ada tempat untuk karok kat ctu ..ni menu kami untuk mlm itu..nyumm..nyumm..yummy..


ikan siakap swet sour, tempe, telur dadar vegetarian ngan nasi utk 4 orang..serta minuman untuk 4 dlm 167 ribu rupiah..

ikan siakap tu agak besar dan sangat garing..series sedap, tapi agak beda dengan siakap di sini..tak berapa pedas, cuma sambal belacan dia terlebih pedas..makan sambal tu, rasa nak meleleh air mata..:p
abis part makan, kami gerak ke tempat pginapan kami sehingga ari sabtu nanti..nak tahu kami menginap kat mana, sila tunggu nxt entry yer..:D



2 comments:

mama_auni said...

bestnyer kak linda,pegi melancong..

lien said...

adik ieza..best lagi g cameron highlandss..:)