Saturday, May 18, 2013

Di tanah air



Penat!!!

Baru sampai ke tanah air tghr tadi! Seriuss, rindu gler ngan Malaysia! Baru 3 hari pergi tapi da rindu.. Hahaha

16-18 mei kita ad di tmpt yang sama sperti tahun lepas!

MEDAN!! Sekali lagi..

Sopink3 tak hingat sampai kering! Betul3 balik tggl .60 sen je!! Seriuss! Duit rupiah ngan RM abis!!

Nangiss.. Hahahah


Nk p mkn dulu.. Sambunk kemudian! Yok cuci mata tgk me baju raya!!;))

Xoxo..

Wednesday, May 15, 2013

cuti cutian...

lama gler tak updat blog..mcm3 jadik..mcm3 peristiwa..hahaah

jadik sekarang ni ngah nak rajin3 kan diri update..hoho..mintax3 rajin la hendaknya..:p

esok kita berjimba3!! 1st time akan travel wit me sis n kawan dia..ber3 seperti biasa, dan kita akan jadik tourist guide diaorang!!1owh my..owh myyyyy!!! nerves..nervesss..hahahaha..gila gediksss..kita tak berapa mahir sangat tmpt tu, masuk ni baru 2nd time kita g..last year ad 'driver' yang bawak g sana sini..kali ni!! public transport ok!!! nasib baik cuti tak lama, sebab dia orang nak g lite3 sopink je, tak nak g tmpat lain..hohoh..tapi cuak la jugak kan..1st time kan jadik tourist guide yang tak rasmi, takut sesat..haahahaha

hotel da booking!!

shuttle untuk ke hotel pun da cnfirm!
cuma tempat nak g tu je masih dalam bayang3.hahahha..tapi yg pastinya harus laa semua tempat sopink kan...:)

duit da convert..

tu je kot..makan3 tak kisah snagt, sebab my sis akan sponser sepenuhnya..suka!!!!:)


kita cuti sampai selasa nxt wek..! kalau sempat kita updat dari sana,sebab dengar3 hotel kat sana dia provide wifi sampai ke bilik..hahahahha, harus laa kita tak sopink lama2..

xoxo

Monday, February 18, 2013

NaSi lauk



10 kali tgk 10 kali menitik air mata!! sensitip benau,,:((




xoxo


Thursday, February 7, 2013

07-02-2013



Bff kita nak kawen!!!

Ding!!!

Sedih.. Tapi tumpang happy..!


P.s:: ad di johor skrunk.. Cuti cuti.. Lalalaal



Xoxo

Sunday, February 3, 2013

Selamat datang februari


Suka.. Suka..

Love.. Love..๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜



Thursday, January 17, 2013

17-01-2013


Dah masuk hari ke-2 pergi kerja dan balik berjemput.. Mcm tuan putri?? Sangat! Hahah.. Tak berapa larat nak drive..ding!!

Selasa ri tu gigih gak g klinik, itu pun hmate tlg hantar.. Huhuhu.. Doc kata demam! Yang paling cuak bila doc kata demam ni bole bjangkit! Erk.. Huhu.. Terus kita kata kena kuarantin ker?????!

Hoho.. Doc tu kata, tak la.. Cuma kurangkan 'berpublic'.. Hoh.. Kena pakai mask la mcm gni.. Ahakss..;p

And now, tgh bfikir esok nak g work mcm mana.. Me hmate nak terus lik kg esok so pasti dia takleh nak amik dan anta esok.. Huhu.. Drive?? Hfully larat nk drive..mlm esok nak lik puchong lak.. Dushh...!!!!!

Nak g klinik lagi da tak larat coz nasihat doc mesti sama.. Minum air banyak2.. Makan ubat! Rehat! Hoh.. Tekak da tlebih payau coz asik minum air masak.. Makan ubat pun da rasa nak muntah..nak mkn pun da takde rasa apa.. Aiyak!!

Dapat makan jeruk&asam sedap ni.. Yummy..!;)))

Xoxo

Tuesday, January 15, 2013

15-01-2013


Bestnya kalau skarang ni ad org hantar kan bihun sup/bubur untuk kita!! Hoho.. Berangan tak sudah!;p

Berangan itu percuma kan.. Tak kena bayar kan? ;)

Stengah hari asik berselimut! Nak bangun pun tak larat.. Pe tah lagi nak masak bubur..sedey!

Nak g klinik pun tak larat tapi actually malas nak mnunggu tu.. Tak larat ok..menunggu mcm tggu buah durian yg tak tahu bila nak gugur.. Hahahaha

Sekarang ni da hilang 2 nikmat hidup buat sementara waktu.. Hilang nikmat sihat.. Hilang selera makan..! Masa sihat lupa diri.. Makan pun tak beringat.. Hoho.. Insaf!!

Hmate msg kata ad bihun sup dlm peti ais..! Hoho.. Nk makan tapi tggu dulu la.. Nk bselimut balik.. Sejuk gler.. Even tak on kipas ngan bukak tingkap..

Bye!! Selamat bkerja semua!!! Hopefuly esok larat nk bangun dan p keje..T_T


P.s:: tak makan ubat ad hati nak sihat!! Dushhh....

Monday, January 14, 2013

14-01-2013


Hari tu try makan ikan bakar kat kedai yang baru bukak kat cni. Tertengok promosi kedai kat fb..

Biasa la kan kita memang akan selalu tepengaruh!! Dush..!!

Mintak sotong goreng tepung dapat sotong bakar separa rentung..kecewa..:(7

Kata ikan pari bakar bersambal tapi dapat ikan bakar tak bersambal.. Hurm.. Dush again!!!!

Nak kata apa??! Lepas ni takyah nak teruja sangatla..!

P.s:: nak sedap masak sendiri la kan..!??!

Xoxo

Wednesday, January 9, 2013

9-1-2013


Morning..

Me gelang hilang, tak tahu kat mana cicir nya.Memang takde rezeki..mungkin ada 'sesuatu' yang bukan milik kita tetapi kita da terambil..mungkin balasan.. mungkin 'hutang' yang perlu kita bayar..Mungkin..Tapi yang pasti gelang itu bukan rezeki untuk kita..

Ralat?

Ckit tu mesti ada..kita  bukan positif sangat orang nya. Tapi kita cuba nak fikir positif..

Setiap apa yang berlaku mesti ada sebab. Mungkin sebagai peringatan agar lebih berhati hati dan menghargai..

Mungkin....

Kita tak pernah tahu tapi kita bole jadikan dia sebagai peringatan.:))

Fikir positif..fikir yang baik2..

Entry ke Medan Tahun lepas mungkin takkan disambung..Sorry..contact number pak supir pun kita takde simpan.Maaf sekali lagi..

last sekali;

happy new year!! mungkin terlewat tapi itu ok daripada takde..Moga Tahun ini akan diwarnai dengan keceriaan dan kegembiraan..

xoxo